Dacă partenerii învaţă se discute deschis, atunci relaţia lor va fi sănătoasă!

Oamenii de ştiinţă ne spun că relaţia noastră nu este compromisă din cauza certurilor. 
Site-ul „Life Hack“ scrie că a fost făcut un studiu în India care a vizat cuplurile căsătorite şi modul în care certurile le afectau relaţia.  Rezultatul a fost unul extrem de interesant deoarece 44% dintre participanţi au spus că succesul lor se datorează certurilor.

Un alt studiu derulat pe o perioadă de peste 14 ani, dezvăluie că cuplurile care se certau mai des, dar într-o manieră civilizată, aveau şanse mai mari să nu se despartă. 
Acest studiu a analizat 79 de cupluri din America.

Aşa cum susţin cei de la „Family Share“, cele mai puternice cupluri aveau în comun faptul că imediat după ce se certau, vorbeau deschis şi sincer despre acea ceartă, arată aceeaşi sursă citată.  

 

Învaţă să discuţi deschis pentru a avea o relaţie sănătoasă

În primul rând, există o diferenţă între a te certa şi a discuta. Discutatul este un mod sănătos de a îţi exprima emoţiile. De fapt, o relaţie se distruge atunci când nu îţi exprimi sentimentele..

Certurile sunt o parte a unei relaţii dinamice. Într-un articol de la „Star Tribune“, Sandy Burris, care a fost căsătorit pentru aproape 60 de ani, spune că „Într-adevăr, ne certăm tot timpul. Sunt o mulţime de lucruri cu care nu suntem de acord. Dar dacă am fi avut aceeaşi părere tot timpul, ar fi fost plictisitor“.  

 

1.Nu există niciun resentiment între parteneri

Dacă nu îţi exprimi sentimentele vor apărea mai mult ca sigur resentimente. Cea mai sănătoasă cale prin care poţi să faci faţă sentimentelor negative este să discuţi deschis despre acestea.

2.Cuplurile care se ceartă îşi privesc partenerul ca pe egalul lor

Într-o relaţie este foarte important să crezi că partenerul tău este egal cu tine. Dacă unul se consideră superior partenerului, niciunul nu poate câștiga. Acest lucru se întâmplă atunci când cuplurile nu discută despre neînţelegerile lor. Atunci când nu îţi argumentezi punctul de vedere îi dai de înţeles partenerului că opinia lui este mult mai importantă şi că acesta poate să aibă tot ce îşi doreşte. Aceasta este calea spre o relaţie disfuncţională şi nesănătoasă.

3.Cuplurile care se provoacă constant reuşesc să crească şi să evolueze împreună

Nu este niciun secret faptul că dacă vrei să evoluezi ca persoană trebuie să înfrunţi anumite provocări. De asemenea, nu este un secret nici faptul că dacă vrei să ai o relaţie bună trebuie să îţi împingi partenerul să devină cea mai bună versiune a lui. Atunci când te cerţi cu partenerul, nu contează dacă câştigi sau pierzi. Ceea ce este cu adevărat important este că înveţi multe lucruri despre voi şi, în acelaşi timp, despre tine. Astfel, înveţi cum să „pierzi“ mai bine şi cum poţi să faci anumite compromisuri pentru binele relaţiei.

Dacă vrei să ai o relaţie sănătoasă nu ar trebui să eviţi certurile. Cu toate acestea nu trebuie să cauţi o ceartă imediat cum ai terminat de citit acest articol. Cel mai important aspect de reţinut este acela că toată lumea se ceartă, însă contează foarte mult modul în care se ceartă.

De asemenea, este vital de reţinut faptul că o ceartă nu ar trebui să cauzeze un scandal imens, cearta trebuie să fie făcută într-o manieră paşnică. Ar trebui să înveţi să asculţi cu scopul de a îţi înţelege partenerul şi nu de a căuta o oportunitate să vorbeşti. Data viitoare când începi să te cerţi cu partenerul tău, încearcă să îţi aminteşti că acest lucru o să vă întărească relaţia dacă o faceţi corect.