Rețete culinare pentru toata lumea
 • 24 people like this
 • Other
Recent Updates
 • Rețeta pentru un cozonac pufos ? ❤️?

  #retete
  #haha
  #divertisment
  Rețeta pentru un cozonac pufos ? ❤️? #retete #haha #divertisment
  6
  33 2 Comments 0 Shares
 • Rețetă Pandișpan ?

  Ingrediente:
  - 5 ouă,
  - 5 linguri zahăr (aromat cu vanilie),
  - 5 linguri făînă,
  - 3 linguri ulei,
  - 1 lingură cacao neagră,
  - 1/2 linguriță praf de copt,
  - esență de rom.


  Mod de preparare Pandișpan simplu:

  Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până obținem o spumă densă și lucioasă.

  Gălbenușurile frecate cu ulei se adaugă peste albușuri și se amestecă ușor, apoi punem făînă amestecată cu praful de copt și omogenizăm ușor amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
  Din compoziția de mai sus dăm deoparte câteva linguri (4-5 sunt suficiente). Adăugăm cacaoa și esență de rom și omogenizăm.
  În tavă de chec unsă cu ulei și tapetata cu făînă punem 2-3 linguri din compoziția albă, apoi 1 lingură din compoziția cu cacao.

  Repetăm procedeul până terminăm cele 2 compoziții. La sfârșit zgaltaim puțîn tavă de la stânga la dreapta, să așezăm mai bine compoziția în tavă și dăm la cuptor la foc mediu până se rumenește ușor deasupra.


  Se lasă la răcit apoi se porționează.

  #reteta #desert #retete
  Rețetă Pandișpan ? Ingrediente: - 5 ouă, - 5 linguri zahăr (aromat cu vanilie), - 5 linguri făînă, - 3 linguri ulei, - 1 lingură cacao neagră, - 1/2 linguriță praf de copt, - esență de rom. Mod de preparare Pandișpan simplu: Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până obținem o spumă densă și lucioasă. Gălbenușurile frecate cu ulei se adaugă peste albușuri și se amestecă ușor, apoi punem făînă amestecată cu praful de copt și omogenizăm ușor amestecând cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Din compoziția de mai sus dăm deoparte câteva linguri (4-5 sunt suficiente). Adăugăm cacaoa și esență de rom și omogenizăm. În tavă de chec unsă cu ulei și tapetata cu făînă punem 2-3 linguri din compoziția albă, apoi 1 lingură din compoziția cu cacao. Repetăm procedeul până terminăm cele 2 compoziții. La sfârșit zgaltaim puțîn tavă de la stânga la dreapta, să așezăm mai bine compoziția în tavă și dăm la cuptor la foc mediu până se rumenește ușor deasupra. Se lasă la răcit apoi se porționează. #reteta #desert #retete
  5
  0 Comments 0 Shares
 • Rețeta Chiftele de orez cu legume ?

  Ingrediente:

  4 căni de orez fiert,
  1 cană făînă,
  3-4 ouă,
  o bucățică de cârnat,
  1/2 ceapă,

  50 gr cașcaval ras,
  1 mâna de mazăre fiartă,
  1/2 ardei roșu,
  pătrunjel verde,
  sare, piper alb,
  ulei pentru prăjit.

  MOD DE PREPARARE:
  Într-un bol punem orezul fiert și rece (dacă aveți în frigider orez rămas din altă zi se poate folosi și așa). Razuim ceapă mărunt și adăugăm mazărea fiartă, cârnatul tăiat cubulețe (eu am folosit cârnat pentru gătit, tip trandafir sau cabanos), ardeiul gras roșu cubulețe și el, cașcavalul ras, pătrunjelul verde tocat (eu am folosit coriandru verde). Dacă vreți mai puteți adaugă și alte ingrediente cum ar fi porumb din conservă, măsline negre tocate, etc. Punem peste compoziție făină, ouăle, sare, piper și amestecăm bine.

  Într-o tigaie punem ulei la încins și prajim chiftele. Se scot pe un șervețel absorbant și apoi se servesc alături de o garnitură după preferință (sos de roșii, ghiveci, sos tzatsiki, etc.).

  #reteta #chiftelute
  Rețeta Chiftele de orez cu legume ? Ingrediente: 4 căni de orez fiert, 1 cană făînă, 3-4 ouă, o bucățică de cârnat, 1/2 ceapă, 50 gr cașcaval ras, 1 mâna de mazăre fiartă, 1/2 ardei roșu, pătrunjel verde, sare, piper alb, ulei pentru prăjit. MOD DE PREPARARE: Într-un bol punem orezul fiert și rece (dacă aveți în frigider orez rămas din altă zi se poate folosi și așa). Razuim ceapă mărunt și adăugăm mazărea fiartă, cârnatul tăiat cubulețe (eu am folosit cârnat pentru gătit, tip trandafir sau cabanos), ardeiul gras roșu cubulețe și el, cașcavalul ras, pătrunjelul verde tocat (eu am folosit coriandru verde). Dacă vreți mai puteți adaugă și alte ingrediente cum ar fi porumb din conservă, măsline negre tocate, etc. Punem peste compoziție făină, ouăle, sare, piper și amestecăm bine. Într-o tigaie punem ulei la încins și prajim chiftele. Se scot pe un șervețel absorbant și apoi se servesc alături de o garnitură după preferință (sos de roșii, ghiveci, sos tzatsiki, etc.). #reteta #chiftelute
  4
  0 Comments 0 Shares
 • 5
  0 Comments 0 Shares
 • Desert ?
  Crema de zahăr ars ??


  Ingrediente:
  - 1l lapte,8 ouă medii,
  - 1 vârf cuțit de sare,
  - 150 g zahăr tos fin (pentru crema de ouă),
  - 150 g zahăr tos fin (pentru caramel),
  - 1 păstaie de vanilie,

  Mod de preparare:
  Topirea zahărului pentru crema de zahăr ars:
  Pentru crema de zahăr ars este ideală o cratiță de metal, de cca 3-4 l volum, de 22 cm Ø și cu margini înalte de 10 cm, care poate fi introdusă și în cuptor.

  Eu mă descurc perfect, în cuptorul meu electric, cu o cratiță de aluminiu. Crema de zahăr ars fierbe perfect.

  În acest caz, topim zahărul într-o cratiță pe foc mic și îl turnam imediat în cratiță de aluminiu, rotind-o cu grijă, astfel încât zahărul topit să acopere pereții acesteia până la jumătate.

  Așadar, dacă folosim o cratiță de metal, punem zahărul în cratiță, pe foc mic, și îl topim până capătă o culoare aurie. Amestecăm din când în când zahărul, astfel încât să nu se ardă.

  După ce zahărul este complet topit, stingem focul și rotim cratiță, cu foarte mare grijă, până când fundul și pereții acesteia sunt îmbrăcăți, pe jumătate, în caramel.

  Lăsăm cratiță la temperatura camerei până când caramelul se răcește.  Preparare compoziție pentru crema de zahăr ars:
  Punem ouăle într-un vas, adăugăm sarea, zahărul și semințele pastaii de vanilie și mixam cca 3-4 minute, la viteză medie.

  Adăugăm laptele rece și mai mixam cca 1 minut la viteză medie.

  Fierbere crema de zahăr ars:
  Turnam compoziția de ouă în cratiță cu caramelul rece.

  O așezăm într-o altă cratiță, puțîn mai mare, umplută până la jumătate cu apă rece.


  Introducem cu grijă crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180°C și o fierbem cca 50-60 minute.

  Este foarte important că o dată la 15 minute, să adăugăm cca 50 ml de apă rece în cratiță cu apă.

  În acest fel împiedicăm fierberea în clocote.

  Dacă apă, în care este așezată cratiță cu zahăr ars, fierbe în clocote, vom obține o crema de zahăr ars cu găuri.
  Stingem cuptorul, lăsăm crema caramel încă 10 minute în bain-marie (în cratiță cu apă), apoi o scoatem și o lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

  După ce s-a răcit, o punem în frigider și o lăsăm până a două zi.

  Cum răsturnăm crema de zahăr ars pe platou:


  Înainte de a răsturna crema pe platou, desprindem, cu grijă, cu un cuțit, crema de pe marginile cratiței.

  Alegem un platou cu margini înalte (crema are mult sirop), o poziționăm deasupra cratiței și cu o mișcare rapidă, răsturnăm crema pe paltou.

  O servim cu multă poftă! Este delicioasă!


  #desert #retete
  Desert ? Crema de zahăr ars ?? Ingrediente: - 1l lapte,8 ouă medii, - 1 vârf cuțit de sare, - 150 g zahăr tos fin (pentru crema de ouă), - 150 g zahăr tos fin (pentru caramel), - 1 păstaie de vanilie, Mod de preparare: Topirea zahărului pentru crema de zahăr ars: Pentru crema de zahăr ars este ideală o cratiță de metal, de cca 3-4 l volum, de 22 cm Ø și cu margini înalte de 10 cm, care poate fi introdusă și în cuptor. Eu mă descurc perfect, în cuptorul meu electric, cu o cratiță de aluminiu. Crema de zahăr ars fierbe perfect. În acest caz, topim zahărul într-o cratiță pe foc mic și îl turnam imediat în cratiță de aluminiu, rotind-o cu grijă, astfel încât zahărul topit să acopere pereții acesteia până la jumătate. Așadar, dacă folosim o cratiță de metal, punem zahărul în cratiță, pe foc mic, și îl topim până capătă o culoare aurie. Amestecăm din când în când zahărul, astfel încât să nu se ardă. După ce zahărul este complet topit, stingem focul și rotim cratiță, cu foarte mare grijă, până când fundul și pereții acesteia sunt îmbrăcăți, pe jumătate, în caramel. Lăsăm cratiță la temperatura camerei până când caramelul se răcește. Preparare compoziție pentru crema de zahăr ars: Punem ouăle într-un vas, adăugăm sarea, zahărul și semințele pastaii de vanilie și mixam cca 3-4 minute, la viteză medie. Adăugăm laptele rece și mai mixam cca 1 minut la viteză medie. Fierbere crema de zahăr ars: Turnam compoziția de ouă în cratiță cu caramelul rece. O așezăm într-o altă cratiță, puțîn mai mare, umplută până la jumătate cu apă rece. Introducem cu grijă crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180°C și o fierbem cca 50-60 minute. Este foarte important că o dată la 15 minute, să adăugăm cca 50 ml de apă rece în cratiță cu apă. În acest fel împiedicăm fierberea în clocote. Dacă apă, în care este așezată cratiță cu zahăr ars, fierbe în clocote, vom obține o crema de zahăr ars cu găuri. Stingem cuptorul, lăsăm crema caramel încă 10 minute în bain-marie (în cratiță cu apă), apoi o scoatem și o lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei. După ce s-a răcit, o punem în frigider și o lăsăm până a două zi. Cum răsturnăm crema de zahăr ars pe platou: Înainte de a răsturna crema pe platou, desprindem, cu grijă, cu un cuțit, crema de pe marginile cratiței. Alegem un platou cu margini înalte (crema are mult sirop), o poziționăm deasupra cratiței și cu o mișcare rapidă, răsturnăm crema pe paltou. O servim cu multă poftă! Este delicioasă! #desert #retete
  6
  0 Comments 0 Shares

 • Desert ?
  Papanași cu smântână și zmeură?

  Ingrediente:
  - 250 de grame de brânză de vaci bine scursă de zer,
  - 230-250 grame făînă,
  - 1 linguriță rasă de sare,
  - 1 linguriță de scorțișoară,
  - 1 linguriță de praf de copt,
  - 1 plic de zahăr vanilat (eu am pus zahăr vanilat brun, cu vanilie naturală),
  - 2 ouă întregi,
  - coajă rasă de lămâie (opțional),
  - în plus: ulei din abundență pentru prăjit (minimum jumătate de litru),
  - făînă pentru presărat planul de lucru,pentru servit: dulceață după gust (eu am folosit de afine, produ,ctie proprie),
  - smântână de preferință nefermentata (să nu fie acră) care se poate îndulci ușor cu zahăr pudra, zahăr pudra,
  - praf de scorțișoară (opțional).

  Preparare:
  Într-un castron se pune brânză, se adaugă sarea, zahărul vanilat și scorțișoară (dacă adăugați și coajă rasă de lămâie, acum e momentul).
  Se adaugă și o linguriță de praf de copt.
  Se mărunțește totul cu furculiță și se omogenizează, apoi se adaugă cele două ouă.
  Se omogenizează ouăle și brânză, se adaugă făînă și se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se ia la frământat. Se frământă doar până când se omogenizează, nu e nevoie de mai mult.
  Cantitatea finală de făînă absorbită poate să varieze ușor în funcție de mărimea ouălor, de gradul de umiditate al brânzei și de puterea de a îngloba lichid a făinii. Mie mi-au intrat întotdeauna între 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingură în plus pentru a obține un aluat care nu nu trebuie să se lipească de mâini, dar nici nu trebuie să fie tare. Se presară planul de lucru cu făînă pentru că aluatul să nu se lipească.
  Aluatul se împarte în 5 bucăți mărișoare, pentru papanași, și 5 bucăți mai mici pentru binecunoscutul moț (repet, se pot face din aceeași cantitate 6 papanași chiar indestulatori).
  Bucățile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc și cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură care se lărgește ușor, permițând papanasilor se se facă bine în interior în timpul prăjirii.
  Pentru prăjit, ideal este un vas de fontă sau o cratiță cu fundul mai gros. Se toarnă în vasul ales uleiul (trebuie să aibă o adâncime în vas de cel puțîn 5-6 cm.) și se încinge pe foc potrivit până când o bucățică mică de aluat plonjata în vas formează imediat bule de aer în jurul ei și plutește deasupra uleiului, apoi se micșorează focul. Se prăjesc pe rând papanasii până când se rumenesc frumos:
  Se scot papanasii pe hârtie absorbantă, îndepărtând uleiul în exces.
  Se servesc papanasii calzi, înecați în smântână și garnisiți cu dulceață.
  Ies pufoși și ușori, bine făcuți, fără porțiuni de aluat crud, cu condiția să nu fie focul prea iute în timpul prăjirii. Pe cât de ușor și rapid se fac, pe atât sunt de gustoși. Sfat: pentru a elimina orice posibilitate că papanasii să rămână cruzi, se scot din baia de ulei deîndată ce au atins gradul de rumenire dorit, se scurg pe șervete absorbante de uleiul în exces și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se dau papanasii la cuptorul preincins la 180 de grade timp de 7-8 minute, apoi se servesc.

  #desert #retete #reteteculinare
  Desert ? Papanași cu smântână și zmeură? Ingrediente: - 250 de grame de brânză de vaci bine scursă de zer, - 230-250 grame făînă, - 1 linguriță rasă de sare, - 1 linguriță de scorțișoară, - 1 linguriță de praf de copt, - 1 plic de zahăr vanilat (eu am pus zahăr vanilat brun, cu vanilie naturală), - 2 ouă întregi, - coajă rasă de lămâie (opțional), - în plus: ulei din abundență pentru prăjit (minimum jumătate de litru), - făînă pentru presărat planul de lucru,pentru servit: dulceață după gust (eu am folosit de afine, produ,ctie proprie), - smântână de preferință nefermentata (să nu fie acră) care se poate îndulci ușor cu zahăr pudra, zahăr pudra, - praf de scorțișoară (opțional). Preparare: Într-un castron se pune brânză, se adaugă sarea, zahărul vanilat și scorțișoară (dacă adăugați și coajă rasă de lămâie, acum e momentul). Se adaugă și o linguriță de praf de copt. Se mărunțește totul cu furculiță și se omogenizează, apoi se adaugă cele două ouă. Se omogenizează ouăle și brânză, se adaugă făînă și se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se ia la frământat. Se frământă doar până când se omogenizează, nu e nevoie de mai mult. Cantitatea finală de făînă absorbită poate să varieze ușor în funcție de mărimea ouălor, de gradul de umiditate al brânzei și de puterea de a îngloba lichid a făinii. Mie mi-au intrat întotdeauna între 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingură în plus pentru a obține un aluat care nu nu trebuie să se lipească de mâini, dar nici nu trebuie să fie tare. Se presară planul de lucru cu făînă pentru că aluatul să nu se lipească. Aluatul se împarte în 5 bucăți mărișoare, pentru papanași, și 5 bucăți mai mici pentru binecunoscutul moț (repet, se pot face din aceeași cantitate 6 papanași chiar indestulatori). Bucățile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc și cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură care se lărgește ușor, permițând papanasilor se se facă bine în interior în timpul prăjirii. Pentru prăjit, ideal este un vas de fontă sau o cratiță cu fundul mai gros. Se toarnă în vasul ales uleiul (trebuie să aibă o adâncime în vas de cel puțîn 5-6 cm.) și se încinge pe foc potrivit până când o bucățică mică de aluat plonjata în vas formează imediat bule de aer în jurul ei și plutește deasupra uleiului, apoi se micșorează focul. Se prăjesc pe rând papanasii până când se rumenesc frumos: Se scot papanasii pe hârtie absorbantă, îndepărtând uleiul în exces. Se servesc papanasii calzi, înecați în smântână și garnisiți cu dulceață. Ies pufoși și ușori, bine făcuți, fără porțiuni de aluat crud, cu condiția să nu fie focul prea iute în timpul prăjirii. Pe cât de ușor și rapid se fac, pe atât sunt de gustoși. Sfat: pentru a elimina orice posibilitate că papanasii să rămână cruzi, se scot din baia de ulei deîndată ce au atins gradul de rumenire dorit, se scurg pe șervete absorbante de uleiul în exces și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se dau papanasii la cuptorul preincins la 180 de grade timp de 7-8 minute, apoi se servesc. #desert #retete #reteteculinare
  5
  0 Comments 0 Shares
 • Negreasa pufoasă ?

  Ingrediente:
  - 3 ouă,
  - o cană de lapte,
  - o cană şi jumăte de zahăr,
  - un pachet de unt,
  - un plic 50 g cacao,
  - o cană de faină,
  - un plic de praf de copt,
  - un praf de sare.  MOD DE PREPARARE:
  Într-o oală punem pe aragaz laptele, zahărul și untul tăiat bucăți și amestecăm ușor până untul se topește; între timp punem și cacao și amestecăm pentru a nu rămâne cocoloașe da cacao.
  Lăsăm la foc mic, amestecând ușor până acesta dă un clocot după care oprim și lăsăm la răcit. Când compoziția rezultată este rece separăm ouăle și batem albușul spumă cu un praf de sare. Punem compoziția rece într-un vas mai mare, adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu mixerul. Adăugăm praful de copt în făînă și totul peste amestecul obținut mai înainte și amestecăm. Adăugăm albușul și cu ajutorul unui tel, amestecăm ușor de jos în sus până încorporăm tot albușul în compoziție. Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tavă în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute. Lăsăm la răcit, tăiem și pudrăm cu zahăr pudră.

  ATENŢIE:
  pentru că prăjitura să fie fină, făina trebuie cernută împreună cu parful de copt şi turnată în ploaie.

  PONT :
  Albuşul se bate spumă mult mai repede doar cu un praf de sare. Nu bateţi țelul de marginea vasului pentru că prăjitira nu va mai creşte.

  #retete #reteteculinare #desert
  Negreasa pufoasă ? Ingrediente: - 3 ouă, - o cană de lapte, - o cană şi jumăte de zahăr, - un pachet de unt, - un plic 50 g cacao, - o cană de faină, - un plic de praf de copt, - un praf de sare. MOD DE PREPARARE: Într-o oală punem pe aragaz laptele, zahărul și untul tăiat bucăți și amestecăm ușor până untul se topește; între timp punem și cacao și amestecăm pentru a nu rămâne cocoloașe da cacao. Lăsăm la foc mic, amestecând ușor până acesta dă un clocot după care oprim și lăsăm la răcit. Când compoziția rezultată este rece separăm ouăle și batem albușul spumă cu un praf de sare. Punem compoziția rece într-un vas mai mare, adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu mixerul. Adăugăm praful de copt în făînă și totul peste amestecul obținut mai înainte și amestecăm. Adăugăm albușul și cu ajutorul unui tel, amestecăm ușor de jos în sus până încorporăm tot albușul în compoziție. Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tavă în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute. Lăsăm la răcit, tăiem și pudrăm cu zahăr pudră. ATENŢIE: pentru că prăjitura să fie fină, făina trebuie cernută împreună cu parful de copt şi turnată în ploaie. PONT : Albuşul se bate spumă mult mai repede doar cu un praf de sare. Nu bateţi țelul de marginea vasului pentru că prăjitira nu va mai creşte. #retete #reteteculinare #desert
  5
  0 Comments 0 Shares
 • O mâncărică românească autentică extrem de gustoasă, din ingrediente mereu la îndemână și deloc scumpe. Se face cu minimum de efort și într-un timp relativ scurt. Respectă cei 3 pași de mai jos și o să ai cel mai gustos ostropel de pui, exact că al bunicii! …sau poate chiar mai bun, mai știi?


  Timp de preparare:
  Gata în: 40 min.

  INGREDIENTE:
  - 1 kg carne de pui,
  - 2 cepe medii 150 g ,
  - roşii decojite în suc de roşii,
  - 4-5 căţei de usturoi,
  - 1 frunză de dafin ,
  - 1-2 linguri oţet din vin,
  - ulei,
  - sare și piper după gust.

  MOD DE PREPARARE:
  1. Carnea de pui se taie bucăţi potrivit de mari (că să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Toacă ceapă, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe.
  2. Adaugă ceapă tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţîn ceapă, se stinge cu puţînă apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapă se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunză de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.
  3. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţîn.


  Se serveşte imediat, alături de o porție fierbinte și generoasă de mămăliguță.

  #retete #reteteculinare #carne #pui
  O mâncărică românească autentică extrem de gustoasă, din ingrediente mereu la îndemână și deloc scumpe. Se face cu minimum de efort și într-un timp relativ scurt. Respectă cei 3 pași de mai jos și o să ai cel mai gustos ostropel de pui, exact că al bunicii! …sau poate chiar mai bun, mai știi? Timp de preparare: Gata în: 40 min. INGREDIENTE: - 1 kg carne de pui, - 2 cepe medii 150 g , - roşii decojite în suc de roşii, - 4-5 căţei de usturoi, - 1 frunză de dafin , - 1-2 linguri oţet din vin, - ulei, - sare și piper după gust. MOD DE PREPARARE: 1. Carnea de pui se taie bucăţi potrivit de mari (că să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Toacă ceapă, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe. 2. Adaugă ceapă tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţîn ceapă, se stinge cu puţînă apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapă se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunză de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper. 3. Se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţîn. Se serveşte imediat, alături de o porție fierbinte și generoasă de mămăliguță. #retete #reteteculinare #carne #pui
  5
  0 Comments 0 Shares
 • Timp de preparare: 25 min

  INGREDIENTE:
  - 1 kg crap,
  - 4 căţei de usturoi,
  - mărar pentru ornat

  Pentru salată,
  - 400 g cartofi fierţi,
  - 200 g mix de legume,
  - 200 g maioneză,
  - pătrunjel verde.


  MOD DE PREPARARE:
  1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoar.
  2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă la marinat, la rece, 30 minute.
  3. Se prăjesc apoi bucăţile de peşte în ulei încins, la foc potrivit, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, apoi se ornează cu mărar şi se servesc imediat cu lămâie şi salată de legume.
  4. Pentru salată de legume, cartofii se curăţă de coajă, se taie felii şi se amestecă cu maioneză şi mixul de legume. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat.

  #retete #reteteculinare #peste

  Timp de preparare: 25 min INGREDIENTE: - 1 kg crap, - 4 căţei de usturoi, - mărar pentru ornat Pentru salată, - 400 g cartofi fierţi, - 200 g mix de legume, - 200 g maioneză, - pătrunjel verde. MOD DE PREPARARE: 1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoar. 2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă la marinat, la rece, 30 minute. 3. Se prăjesc apoi bucăţile de peşte în ulei încins, la foc potrivit, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă, apoi se ornează cu mărar şi se servesc imediat cu lămâie şi salată de legume. 4. Pentru salată de legume, cartofii se curăţă de coajă, se taie felii şi se amestecă cu maioneză şi mixul de legume. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat. #retete #reteteculinare #peste
  3
  0 Comments 0 Shares
 • O manacre românească tradițională specifică zonei aride a Dobrogei cu preparate gustoase în care se folosesc deopotrivă brânzeturi, ouă, peste, vânat, carnea de oaie, vită, porc și pasăre, însoțite de garnituri variate de legume, salate și nelipsitele murături...

  Ingrediente:
  -1 kg carne de porc (de preferat pulpă sau fleică),
  -50 ml ulei,
  -2 foi de dafin,
  -10 – 15 boabe de piper,
  -2 căni de apă,
  -1 pahar de vin roșu,
  -3 linguri de pastă de roșii,
  -1 căpățână de usturoi,
  -sare,
  -boia de ardei,
  -piper măcinat,
  -250 g telemea de oaie,
  -4 ouă,
  -mălai pentru mămăliguță.

  ?Mod de preparare:
  1. Se taie carne cubulețe, că pentru mașînă de tocat.
  2. Se pune uleiul în tigaie și se încinge. Când este fierbinte se adaugă carnea cubulețe. Se lasă până se albește, iar apoi se adaugă cele două căni de apă, foile de dafin și piperul boabe.
  3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adaugă vinul,pastă de tomate, usturoiul curățat și tăiat feliuțe subțiri, se potrivește de sare, piper, boia și cimbru, după gustul fiecăruia. Se mai lasă pe foc încă 5-10 minute.


  ? Se servește fierbinte alături de mămăliguță caldă, ou ochi, brânză rasă și murături. Eu am servit-o alături de dovlecei murați.


  Poftă bună!

  #retete #reteteculinare
  O manacre românească tradițională specifică zonei aride a Dobrogei cu preparate gustoase în care se folosesc deopotrivă brânzeturi, ouă, peste, vânat, carnea de oaie, vită, porc și pasăre, însoțite de garnituri variate de legume, salate și nelipsitele murături... Ingrediente: -1 kg carne de porc (de preferat pulpă sau fleică), -50 ml ulei, -2 foi de dafin, -10 – 15 boabe de piper, -2 căni de apă, -1 pahar de vin roșu, -3 linguri de pastă de roșii, -1 căpățână de usturoi, -sare, -boia de ardei, -piper măcinat, -250 g telemea de oaie, -4 ouă, -mălai pentru mămăliguță. ?Mod de preparare: 1. Se taie carne cubulețe, că pentru mașînă de tocat. 2. Se pune uleiul în tigaie și se încinge. Când este fierbinte se adaugă carnea cubulețe. Se lasă până se albește, iar apoi se adaugă cele două căni de apă, foile de dafin și piperul boabe. 3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adaugă vinul,pastă de tomate, usturoiul curățat și tăiat feliuțe subțiri, se potrivește de sare, piper, boia și cimbru, după gustul fiecăruia. Se mai lasă pe foc încă 5-10 minute. ? Se servește fierbinte alături de mămăliguță caldă, ou ochi, brânză rasă și murături. Eu am servit-o alături de dovlecei murați. Poftă bună! #retete #reteteculinare
  3
  0 Comments 0 Shares
More Stories